Σάββατο, 22 Ιουνίου, 2024

Επικοινωνία

Αγορά Bitcoin Εύκολα & Γρήγογρα!
Produciamo e vendiamo divani letto angolari
Visita www.gigantemarmi.it
Nu kan du få hypnose i København
Computerhelp4all - The computer information blog

Πως μοιάζει μία φάρμα εξόρυξης κρυπτονομισμάτων;

Πολλοί από εσάς θα έχετε ακούσει για φάρμες εξόρυξης κρυπτονομισμάτων, ελάχιστοι όμως θα έχετε δει πως είναι αυτές στην πραγματικότητα. Παρακάτω θα σας ξεναγήσουμε σε μερικές από τις μεγαλύτερες φάρμες σε όλο τον κόσμο.

Οι φάρμες εξόρυξης κρυπτονομισμάτων μπορούν να βρίσκονται σε ένα μικρό δωμάτιο σε κάποιο σπίτι, μέχρι και σε ολόκληρα εργοστάσια χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων.

Συνήθως οι ιδιοκτήτες τους δεν μιλάνε πολύ για αυτές, ούτε παρέχουν πολλές πληροφορίες για λόγους ασφαλείας. Τα μηχανήματα εξόρυξης κρυπτονομισμάτων (ASICS) κοστίζουν από $8,000 έως και $50,000+ το καθένα, επομένως γίνεται εύκολα κατανοητό το γιατί πολλές φορές οι ιδιοκτήτες τους κρύβουν ακόμα και την τοποθεσία τους.

Πως λειτουργεί ένα μηχάνημα ASIC;

Antminer S19 7

Τα ASICS απαιτούν ενέργεια, πολλή ενέργεια. Συγκεκριμένα, τα πιο εξελιγμένα μηχανήματα εξόρυξης κρυπτονομισμάτων της Bitmain καταναλώνουν περίπου όση ενέργεια καταναλώνει ένα θερμοσίφωνο (~3300w).

Η ενέργεια αυτή μετατρέπεται σε hashes ή αλγοριθμικά παραγόμενες σειρές γραμμάτων και αριθμών. Αυτές αντιπροσωπεύουν τις «εικασίες» που κάνει κάθε asic στην προσπάθεια του να βρει ένα νέο μπλοκ bitcoin. Επι της ουσίας η φάρμα πληρώνεται μόνο όταν βρεθεί ένα νέο μπλοκ bitcoin.

Αυτός είναι και ο λόγος που οι miners συνεργάζονται μεταξύ τους σε pools. Ενώνουν τις δυνάμεις τους αυξάνοντας τις πιθανότητες να βρούν νέα μπλοκς και στη συνέχεια μοιράζονται τα κέρδη.

Περισσότερες πληροφορίες για την εξόρυξη κρυπτονομισμάτων μπορείτε να βρείτε σε άλλες ενότητες της ιστοσελίδας μας.

Kryptovault, Hønefoss, Norway

Μόλις μια ώρα έξω από το Όσλο, την πρωτεύουσα της Νορβηγίας, βρίσκεται το Hønefoss (πληθυσμός: 14.000). Ο κρύος καιρός της περιοχής είναι τέλειος για την δημιουργία φάρμας εξόρυξης κρυπτονομισμάτων, καθώς μειώνει το κόστος ψύξης των μηχανημάτων.

Kryptovault Honefoss Norway

Η Kryptovault με έδρα το Όσλο λειτουργεί ένα ορυχείο 40 μεγαβάτ (MW) στα προάστια. Από αυτή την ισχύ, μόνο 18 μεγαβάτ τρέχουν αυτήν τη στιγμή. Η εταιρεία αποσύνδεσε όλα τα Bitmain Antminer S9 της στα τέλη του 2021 και τα αντικαθιστά με νεότερα και πιο ενεργειακά αποδοτικά μοντέλα. Αυτή είναι μια κοινή πρακτική μεταξύ των miners καθώς τα νεότερα μηχανήματα καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια, ενώ αποδίδουν περισσότερα hashes.

Kryptovault Honefoss Norway 2

Λόγω της εγγύτητας της εγκατάστασης στην κατοικημένη περιοχή και των παραπόνων από τους γείτονες, η Kryptovault αναγκάστηκε να ξοδέψει κάτι λιγότερο από 2 εκατομμύρια δολάρια για να εγκαταστήσει πάνελ μείωσης θορύβου.

Η Kryptovault προσφέρει επίσης ένα υποπροϊόν της εξόρυξης bitcoin (BTC) σε μια τοπική εταιρεία δωρεάν: την θερμότητα. Μια εταιρεία ξυλείας χρησιμοποιεί την θερμότητα της φάρμας για να στεγνώνει τα ξύλα που πουλά αργότερα. Η θερμότητα από τις εξέδρες εξόρυξης αντλείται σε δοχεία έξω από την εγκατάσταση όπου στεγνώνουν τα ξύλα.

Kryptovault Honefoss Norway 3

Νότια Ισπανία, PoW Energy, PoW Containers, Meatze

Εδώ βλέπουμε ένα ηλιακό πάρκο γενικής χρήσης με μέγιστη χωρητικότητα 10 MW που διαθέτει και μία φάρμα εξόρυξης κρυπτονομισμάτων 500 κιλοβάτ. Στην πραγματικότητα, οι ιδιοκτήτες του ηλιακού πάρκου επέλεξαν να χρησιμοποιούν την ενέργεια που τους περισσεύει για την εξόρυξη κρυπτονομισμάτων.

South Spain PoW Energy PoW Containers Meatze 1
South Spain PoW Energy PoW Containers Meatze2

Valstagna, Veneto, Βόρεια Ιταλία

Φωλιασμένη σε μια κοιλάδα που πλαισιώνεται από βουνά μαμούθ, η Valstagna, η οποία παρείχε ενέργεια στην τοπική βιομηχανία χάλυβα, τώρα τροφοδοτεί με ρεύμα το εθνικό δίκτυο. Είναι επίσης ένας από τους 18 υδροηλεκτρικούς σταθμούς στη βόρεια Ιταλία που συνεργάζονται με την τοπική εταιρεία τεχνολογίας Alps Blockchain για την εξόρυξη bitcoin.

Valstagna Veneto Northern Italy
Valstagna Veneto Northern Italy 3
Valstagna Veneto Northern Italy 2

Η αντίθεση μεταξύ του παλιού και του νέου είναι έντονη: πάνω από τους στρόβιλους του σταθμού ηλεκτροπαραγωγής δεσπόζουν δύο ράφια που φέρουν 300 ASICS. Οι κάτοικοι της γύρω πόλης δεν έχουν ιδέα ότι το εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας της γειτονιάς τους εξορύσσει bitcoin.

Valstagna Veneto Northern Italy 4

Ο σταθμός ηλεκτροπαραγωγής Valstagna έχει μέγιστη ισχύ 10 MW, αλλά η παραγωγή ποικίλλει σημαντικά. Ένα μέρος αυτής, περίπου 1 MW, χρησιμοποιείται συνεχώς για την εξόρυξη bitcoin. Το Alps Blockchain αγοράζει την υπολογιστική ισχύ που παράγεται στα εργοστάσια παραγωγής ενέργειας της Valstagna.

Η Valstagna είναι μια εγκατάσταση που ανήκει σε μεγάλο τοπικό παραγωγό ενέργειας. Όπως δήλωσε πριν μερικές εβδομάδες, επιδιώκει να επεκτείνει τις δραστηριότητες εξόρυξης σε άλλες τοποθεσίες της σε συνεργασία με την Alps Blockchain.

Η φάρμα εξόρυξης bitcoin του AboutCrypto.gr

Το AboutCrypto.gr διαθέτει μία φάρμα εξόρυξης bitcoin μικρού μεγέθους στο Μιζούρι της Αμερικής. Ο λόγος που την δημιουργήσαμε εκεί είναι η πρόσβαση μας σε χαμηλές τιμές πυρηνικής ενέργειας – $0.065 / kWh.

Αυτήν την στιγμή διαθέτουμε 10 Antminer S19j Pro (~1040 TH/s) και συνεχώς τα αυξάνουμε. Σε επόμενα άρθρα μας θα σας ξεναγήσουμε και στην δική μας φάρμα.

Εσείς ασχολείστε με την εξόρυξη κρυπτονομισμάτων ως χόμπι ή και επαγγελματικά; Θα ήταν μεγάλη μας χαρά να σας ακούσουμε και να ανταλλάξουμε ιδέες και απόψεις!

Σχετικά Άρθρα

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Social Media

0FansLike
68ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Άρθρα

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x