Πέμπτη, 30 Μαΐου, 2024

Επικοινωνία

Αγορά Bitcoin Εύκολα & Γρήγογρα!
Produciamo e vendiamo divani letto angolari
Visita www.gigantemarmi.it
Nu kan du få hypnose i København
Computerhelp4all - The computer information blog

Η Exxon εξορύσσει bitcoin στη Βόρεια Ντακότα ως μέρος του σχεδίου της για μείωση των εκπομπών ρύπων

Η ExxonMobil, η κορυφαία εταιρεία παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου στις ΗΠΑ, εφαρμόζει πιλοτικά ένα έργο εξόρυξης bitcoin στη Βόρεια Ντακότα, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν το θέμα.

Για περισσότερο από ένα χρόνο, η Exxon συνεργάζεται με την Crusoe Energy Systems, μια εταιρεία με έδρα το Ντένβερ, είπε άτομο το οποίο ζήτησε να μην κατονομαστεί επειδή οι λεπτομέρειες του έργου είναι εμπιστευτικές. Η τεχνολογία της Crusoe βοηθά τις εταιρείες πετρελαίου να μετατρέψουν τη σπατάλη ενέργειας, ή το αέριο εκτόξευσης, σε χρήσιμο πόρο.

Παρόμοια με το πρόγραμμα εξόρυξης της ConocoPhillips στην περιοχή Bakken της Βόρειας Ντακότα, η Exxon εκτρέπει φυσικό αέριο σε γεννήτριες, που διαφορετικά θα καίγονταν, οι οποίες μετατρέπουν το αέριο σε ηλεκτρική ενέργεια που χρησιμοποιείται για την τροφοδοσία containers γεμάτα με χιλιάδες bitcoin asics. Η Exxon ξεκίνησε το πιλοτικό πρόγραμμα στα τέλη Ιανουαρίου 2021 και επέκτεινε την κατασκευή του τον Ιούλιο.

Ενώ η Exxon δεν έχει μιλήσει δημόσια για τη δουλειά της στο χώρο, ο Eric Obrock, ένας βετεράνος στην εταιρεία, δήλωσε στο προφίλ του στο LinkedIn ότι από τον Φεβρουάριο του 2019 έως τον Ιανουάριο του 2022, «πρότεινε και ηγήθηκε της πρώτης επιτυχημένης εμπορικής και τεχνικής επίδειξη χρήσης της εξόρυξης Bitcoin ως βιώσιμη εναλλακτική λύση για την ανάφλεξη φυσικού αερίου στο πετρέλαιο».

Το έργο της Exxon για το bitcoin δεν έχει να κάνει στην πραγματικότητα με το να βγάλει χρήματα από τα κρυπτονομίσματα. Αντίθετα, η εταιρεία έχει δεσμευτεί να μειώσει τις εκπομπές ως μέρος μιας προσπάθειας σε ολόκληρο τον κλάδο για την κάλυψη υψηλότερων περιβαλλοντικών απαιτήσεων. Στις αρχές Μαρτίου, η Exxon ενώθηκε με άλλες εταιρείες πετρελαίου και δεσμεύτηκε για την πρωτοβουλία της Παγκόσμιας Τράπεζας «Zero Routine Flaring by 2030» που εισήχθη το 2015.

Ο τύπος της συμφωνίας εξόρυξης κρυπτονομισμάτων που σύναψε με την Crusoe μειώνει τις εκπομπές ισοδύναμου CO2 κατά περίπου 63% σε σύγκριση με τη συνεχιζόμενη ανάφλεξη.

Το έργο εξόρυξης bitcoin της Exxon στη Βόρεια Ντακότα αναφέρθηκε για πρώτη φορά από το Bloomberg, το οποίο είπε ότι η εταιρεία εξετάζει επίσης παρόμοια πιλοτικά προγράμματα στην Αλάσκα, τον τερματικό σταθμό Qua Iboe στη Νιγηρία, το κοίτασμα σχιστόλιθου Vaca Muerta της Αργεντινής, τη Γουιάνα και τη Γερμανία.

SourceBloomberg

Σχετικά Άρθρα

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Social Media

0FansLike
68ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Άρθρα

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x