Πέμπτη, 30 Μαΐου, 2024

Επικοινωνία

Αγορά Bitcoin Εύκολα & Γρήγογρα!
Produciamo e vendiamo divani letto angolari
Visita www.gigantemarmi.it
Nu kan du få hypnose i København
Computerhelp4all - The computer information blog

Bitcoin: «Βουτάει» στα 23.500 δολάρια – «Παγώνει» τις συναλλαγές η Celsius Network

Νέες απώλειες καταγράφει το Bitcoin, εν μέσω εκτιμήσεων πως δεν αποκλείεται να βρεθεί ακόμη και στα 19.800 δολάρια, τη στιγμή που η αύξηση των επιτοκίων και ο πληθωρισμός ανησυχεί τους επενδυτές.

Οι παγκόσμιες αγορές κρυπτονομισμάτων συνεχίζουν να δέχονται ισχυρές πιέσεις. Το Bitcoin, το κρυπτονόμισμα με τη μεγαλύτερη κεφαλαιαοποίηση στον κόσμο υποχωρεί ως και τα 23.500 δολάρια.

Το δημοφιλές κρυπτονόμισμα βλέπει συνολική του κεφαλαιοποίηση να βυθίζεται στα 470 δισ. ευρώ.

Το Bitcoin καταγράφει πτώση σχεδόν 48,40% από τις αρχές του 2022, ενώ χάνει 74% από το υψηλό ρεκόρ των 69.000 δολαρίων που ήταν τον Νοέμβριο του 2021.

Η συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων παρουσιάζει αρνητική εικόνα, καθώς τα περισσότερα κρυπτονομίσματα διαπραγματεύονται στο κόκκινο.

Η πτώση του Bitcoin προβληματίζει για δύο βασικούς λόγους. Αφενός διότι δείχνει πως το κρυπτονόμισμα έχει στενή συσχέτιση με τον δείκτη Nasdaq στο αμερικανικό χρηματιστήριο. Αφετέρου διότι διαψεύδει όσους προσπάθησαν να αποδώσουν στο Bitcoin χαρακτηριστικά όμοια με το χρυσό, υποστηρίζοντας πως είναι asset που προστατεύει από τον πληθωρισμό.

Περαιτέρω, όπως συνήθως γίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις, εμφανίζονται ακραίες προβλέψεις σχετικά με την τιμή του Bitcoin που τρομοκρατούν τους επενδυτές. Συνήθως αυτές δεν επιβεβαιώνονται, ωστόσο είναι άξιες αναφοράς.

Στην προκειμένη περίπτωση, την εμφάνιση του έκανε ο Scott Minerd, επικεφαλής επενδύσεων της Guggenheim, που δήλωσε πως “δεν αποκλείεται να δούμε το bitcoin να διαπραγματεύεται στην τιμή των 8.000 δολαρίων”

Μια τέτοια κίνηση θα αντιστοιχούσε σε κατρακύλα άνω του 75% σε σύγκριση με τη σημερινή τιμή.

Η Celsius Network

Καθώς το Bitcoin υποχωρεί σε χαμηλά επίπεδα 18 μηνών η αμερικανο-ισραηλινή εταιρεία δανεισμού κρυπτονομισμάτων Celsius Network ανακοίνωσε πως διακόπτει τις αναλήψεις και τις μεταφορές μεταξύ λογαριασμών, λόγω των «ακραίων συνθηκών στην αγοράς».

Η εξέλιξη αυτή θορύβησε τους επενδυτές, καθώς το Celsius Network, το οποίο συγκέντρωσε 750 εκατ. δολάρια σε χρηματοδότηση στα τέλη του περασμένου έτους, είναι ένας σημαντικός παίκτης στον δανεισμό κρυπτονομισμάτων. Προσφέρει έντοκα προϊόντα σε πελάτες που καταθέτουν τα κρυπτονομίσματα τους στην εταιρεία και δανείζει κρυπτονομίσματα σε όσους θέλουν.

Από τις 17 Μαΐου, η εταιρεία είχε επεξεργαστεί δάνεια αξίας 8,2 δισ. δολαρίων και είχε ενεργητικό 11,8 δισ. δολαρίων.

Πίσω από την κίνηση του Celsius υπάρχει μία ολόκληρη ιστορία, με τον Sam, ιδιοκτήτη του ανταλλακτηρίου FTX να οδηγεί την εταιρεία κυριολεκτικά στα “σχοινιά”, αποκομίζοντας κέρδη δισεκατομμυρίων για τον ίδιο και την εταιρεία του.

Ωστόσο, για τα συγκεκριμένα γεγονότα θα επανέλθουμε με άλλο άρθρο που θα ασχολείται αποκλειστικά με το θέμα.

Σχετικά Άρθρα

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Social Media

0FansLike
68ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Άρθρα

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x