Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Επικοινωνία

Αγορά Bitcoin Εύκολα & Γρήγογρα!
Produciamo e vendiamo divani letto angolari
Visita www.gigantemarmi.it
Nu kan du få hypnose i København
Computerhelp4all - The computer information blog

Η Ευρώπη ψήφισε για την εξόρυξη κρυπτονομισμάτων

Η εξόρυξη κρυπτονομισμάτων (Proof-of-work (PoW)) δεν θα απαγορευτεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση – τουλάχιστον όχι φέτος. Αυτό είναι το συμπέρασμα από την ψηφοφορία της επιτροπής στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (ΕΚ) που διενεργήθηκε την περασμένη εβδομάδα.

Τελικώς απορρίφθηκε η τροπολογία της τελευταίας στιγμής που υπέβαλε ο συνασπισμός σοσιαλδημοκρατών και Πρασίνων που θα καθιέρωνε μία de facto απαγόρευση της εξόρυξης κρυπτονομισμάτων.

Η crypto κοινότητα μπορεί να αναπνεύσει προς το παρόν ξανά, αν και οι ανησυχίες παραμένουν καθώς η πολύ ενεργοβόρα βιομηχανία εξόρυξης κρυπτονομισμάτων έχει πολλούς πολέμιους.

«Η πρώτη μου αντίδραση στο αποτέλεσμα της ψηφοφορίας της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων ήταν ένας αναστεναγμός ανακούφισης», δήλωσε ο Joshua Ellul, διευθυντής στο Κέντρο Τεχνολογιών Κατανεμημένων Λογιστικών και ανώτερος λέκτορας στο Πανεπιστήμιο της Μάλτας

Είναι σίγουρα ένα σημάδι ότι η τεχνολογία των κρυπτονομισμάτων δεν είναι πια ενα εξειδικευμένο θέμα που ενδιαφέρει μόνο τεχνολόγους, επενδυτές, χομπίστες και ιδεαλιστές – αλλά είναι μια τεχνολογία που ήρθε για να μείνει

Όμως, ο Ellul πιστεύει επίσης ότι η κοινότητα δεν πρέπει να εφησυχαστεί με τη νίκη της περασμένης εβδομάδας. Οι miners θα πρέπει να «στρέφονται όλο και περισσότερο στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας», όχι μόνο εν αναμονή άλλων πιθανών ρυθμιστικών ενεργειών αλλά και για να ελαχιστοποιήσουν το αποτύπωμά τους άνθρακα.

Η ψηφοφορία της επιτροπής ήταν μέρος της συνεχιζόμενης προσπάθειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης να φέρει εναρμόνιση, σαφήνεια και συγκεκριμένο ρυθμιστικό πλαίσιο στις αγορές κρυπτονομισμάτων της Ευρώπης.

Η κλιματική κρίση είναι εδώ

Πήραμε κάποιο μάθημα από αυτήν την ρυθμιστική αψιμαχία; Σύμφωνα με τον Xiong, ένα μάθημα είναι ότι οι προγραμματιστές κρυπτονομισμάτων και blockchain πρέπει να «χρησιμοποιούνε μόνο τα φιλικά προς το περιβάλλον crypto» επειδή τυχόν δραστηριότητες που σχετίζονται με τις εκπομπές άνθρακα σε αυτόν τον τομέα «θα γίνουν αμέσως αντιληπτές».

Πράγματι, ο Eero Heinäluoma, μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και υποστηρικτής της τροπολογίας κατά της εξόρυξης κρυπτονομισμάτων, είπε ότι «Το αποτύπωμα άνθρακα μιας μεμονωμένης συναλλαγής bitcoin ισοδυναμεί με μια υπερατλαντική πτήση από το Λονδίνο στη Νέα Υόρκη. Αυτή είναι 1,5 εκατομμύρια φορές η ενέργεια που καταναλώνεται από μια συναλλαγή VISA. Εάν δεν περιορίσουμε αυτό το τεράστιο αποτύπωμα άνθρακα βάζοντας τα κρυπτονομίσματα σε μια πιο βιώσιμη πορεία, οι προσπάθειές μας για την καταπολέμηση της κλιματικής κρίσης και την ενίσχυση της ενεργειακής μας ανεξαρτησίας κινδυνεύουν να είναι μάταιες».

Ωστόσο, δεν φαίνεται να συμφωνούν με την συγκεκριμένη δήλωση όλοι στην κοινότητα κρυπτονομισμάτων. Ο Mognetti σημείωσε:

«Με ετήσιο ρυθμό εκπομπών 41 εκατομμυρίων τόνων CO2, η παγκόσμια βιομηχανία εξόρυξης Bitcoin έχει μικρό περιβαλλοντικό αποτύπωμα σε σχέση με την αεροπορική βιομηχανία, τον τομέα των θαλάσσιων μεταφορών, τα κλιματιστικά, τους ηλεκτρικούς ανεμιστήρες, τα κέντρα δεδομένων και τα στεγνωτήρια».

carbon

Σχετικά Άρθρα

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Social Media

0FansLike
68ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Άρθρα

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x